Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠ Pujanke u Splitu

Roditelji djecu nisu pustili na nastavu: Završite školsku zgradu!

pujanke,roditelji,prosvjed,škola (1)
Foto: Tino Jurić/PIXSELL
1/6
02.04.2013.
u 10:42

Vijeće roditelja odlučilo je da će njihova djeca u utorak bojkotirati nastavu koja se, zbog radova, već dvije godine odvija na šest lokacija

Učenici splitske Osnovne škole Pujanke u utorak nisu došli na nastavu. Vijeće roditelja odlučilo je kako će njihova djeca bojkotirati nastavu na jedan dan u znak prosvjeda jer radovi na preuređenju njihove školske zgrade još nisu gotovi, unatoč isteku svih rokova. Njihova djeca već dvije godine pohađaju nastavu na šest lokacija.

- Želimo senzibilizirati javnost za naše probleme i potaknuti sustav da se zgrada završi. Dobra volja postoji i u Gradu i u Ministarstvu, ali očito to nije dovoljno – rekla je Snježana Pivac, predsjednica Vijeća roditelja.

Izvođač radova, tvrtka Fenix iz Slavonskog Broda u predstečajnom je postupku i to je razlog kašnjenja, zbog kojega je i ministar Željko Jovanović više puta bio na gradilištu. Razloga za bojkot nastave nema, smatraju u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta. U tijeku su keramičarski i parketarski radovi, a čim vremenske prilike to dopuste, započet će i radovi na fasadi.

- Ministar je više puta osobno obišao gradilište i time pokazao koliko je i samom Ministarstvu stalo da se radovi što prije privedu kraju. Svima je poznato da izgradnja OŠ Pujanki kasni zbog problema s izvođačima na koje ni samo Ministarstvo nije moglo utjecati. Bojkot nastave ne može ubrzati radove, on može samo odmoći učenicima, posebice u zadnjem tromjesečju nastavne godine – priopćeno je iz Ministarstva gdje potvrđuju da će početkom sljedeće školske godine zgrada biti završena.

Roditelji poručuju da će, ako se radovi ne intenziviraju, u svibnju djecu prestati slati na nastavu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije